бодринг салат тайерлаш усули
Кўпи билан 5 дақиқада тайёр бўладиган 10 хил салат
Ҳар бир уй бекаси ҳам қийин ва узоқ вақт оладиган таом ҳамда салат тайёрлашни хуш кўравермайди. Қолаверса, турли вазият бўлиши, тўсатдан уйга меҳмон келиб қолиши мумкин ва бундай вақтда дастурхонга тортиладиган егулик қанча тез тайёр бўлса шунча яхши. Шуни инобатга олган ҳолда тайёрланиши учун 5 дақиқа кифоя қиладиган мазали салатлар рецепти билан бўлишамиз.
Крабли салат
Тез тайёр бўладиган салатлардан бири бу крабли салат ҳисобланади ва уни ҳатто унча тажрибага эга бўлмаган уй бекалари ҳам тайёрлай олади. Бунинг учун крабларни тозалаб, ўртача катталикда кесиб чиқинг. Пишлоқни қирғичдан чиқаринг. Помидор ва булғори қалампирини ҳам кубик шаклида тўғранг. Маҳсулотларни майонез билан аралаштиринг, консерваланган жўхори қўшинг. Безатинг ва салат тайёр.
Бодрингли салат
Салат учун бир дона бодринг, колбаса ва тухум керак бўлади. Уларнинг барчасини ўртача катталикда тўғранг. Пишлоқни қирғичдан чиқаринг. Майонез қўшиб аралаштиринг.
Сабзили салат
Салатни тайёрлаш учун 2 та қайнатилган тухум, саримсоқ, 2 ош қошиқ майонез керак бўлади. Сабзавотларни ювиб тозалагандан кейин қирғичдан чиқаринг. Тухумни тўғраб, саримсоқни майдаланг ва маҳсулотларни яхшилаб аралаштиринг.
Колбаса ва помидорли салат
Ушбу салат учун 250 гр колбаса, 1 дона помидор, пиёз ва 55 гр майонез керак бўлади. Пиёзни ярим думалоқ, колбаса ва сабзавотни сомонча шаклида тўғранг. Маҳсулотларга соус қўшиб аралаштиринг.
Пишлоқли салат
Мазкур салатни тайёрлаш учун икки дона помидор, пишлоқ, 2 ош қошиқ соус ҳамда шивит ва қуритилган нон бўлаклари керак бўлади. Пишлоқни қирғичдан чиқаринг. Помидорни тўғранг ва саримсоқни майдаланг. Маҳсулотларни аралаштиринг, туз ва мурч сепинг. Майдаланган нон бўлаклари ва шивит билан безанг.
Мол гўшти қўшиб тайёрланадиган салат
Ушбу салатни шўрва тайёрлаганингизда қолган бир бўлак гўшт билан ҳам тайёрлаш мумкин. Уни ўрнига товуқ қўшса ҳам бўлади. Гўштдан ташқари, оқ турп, пиёз ва 2 дона тухум, майонез, ўсимлик ёғи ҳамда зираворлар керак бўлади. Тайёрлашни гўштни сомонча шаклида тўғрашдан бошланг. Пиёзни ярим думалоқ шаклда тўғраб, ўсимлик ёғи солинган товада биринчи гўштни, кейин эса пиёзни солиб қовуриб олинг. Турпни қирғичдан чиқаринг, тухумни тўғранг ва барча маҳсулотларни қўшиб аралаштиринг. Туз ва мурч сепинг.
Зайтун солиб тайёрланадиган салат
Салат учун бир дона бодринг, колбаса ва тухум керак бўлади. Уларни ўртача қалинликда тўғраш керак. Пишлоқни қирғичдан чиқаринг. Маҳсулотларга яшил консерваланган нўхат қўшинг, туз сепинг ва майонез солиб аралаштиринг. Тайёр салатни шивит билан безанг.
Балиқли салат
Ушбу салатни тайёрлаш учун балиқни бўлакларга бўлинг. Тухумни кубик шаклида тўғранг. 50 гр қайнатилган гуручни салатга қўшинг. Яшил консерваланган нўхат ҳамда шивит қўшинг ва туз сепинг.
«Леди» салати
Қайнатилган товуқ ва бодрингни кубик шаклида тўғранг. Унга шивит, мурч ва зираворлар қўшинг, Сметана қўшиб аралаштиринг.
«Дамский каприз» салати
Консерваланган ананасни майда сомонча шаклида, товуқ гўштини кубик шаклида тўғранг. Икки дона тухум ва пишлоқни қирғичдан чиқаринг. Маҳсулотларга майонез қўшиб аралаштиринг.
Соя соуси остидаги бодринг
Бу жуда ҳам мазали ва ҳушбўй! Жуда ҳам тез тайёрланаиган, оддий салат. Байрам дастурхони учун ажойиб танлов. Таомнома учун янгилик. Ушбу рецептни албатта тайёрланг!
Винегрет хам байрам дастурҳони, хам кундалик тамаддилар учун жуда мос келадиган салат. Барчага маълумки, салатнинг асосини сабзавотлар ташкил этади ва бу организм учун жуда фойдалидир. Ўсимлик мойи бу холда маёнез ўрнини яҳши боса олади. Винегрет тайёрлаш хатто ёш бекаларда хам қийинчилик чақирмайди. Демак, мархамат.
Кора нон, аввал паррак, сунгра учбурчак килиб кесилади. Тостерда ёки товада озгина сариёг билан икки томони кизартириб олинади. Помидор ва бодринглар ингичка паррак килиб кесилади. Саримсок пиез эзилади ёки майда тугралиб, майонез билан аралаштирилади. Нон булакчалари устига майонез аралашмаси суриб чикилади. Сунг, салат барги, бир булак помидор.
Витаминларга бой ва ноанъанавий газак! Қолаверса жуда ҳам мазали! Тайёрланиши оддий, натижаси дастурхон даврасида барчани лол қолдириши турган гап. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.
Газак учун ажойиб танлов! Тайёрланиши ҳеч қандай қийинчилик туғдирмайди. Натижаси дастурхон даврасида барчани лол қолдириши турган гап. Таомномадан ўз ўрнини эгаллайди. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.
Баклажон ва кизил сабзи гушт киймалагичнинг йирик тишидан чикарилади. Помидор ва ковокча майда, булгор калампири йирик тугралади. Тугралган пиёз ёгда ковурилади. Пиёз новвот ранг тусига киргач, устига сабзи, баклажон ва ковокча солиниб, ковуришда давом этилади. Бироздан сунг устига булгор калампири ва саримсок пиёз солиниб, ковуришда давом.
Ушбу салат 8-10 кишилик. Гушт ва пишлок сомонча, тухум ва бодринг ярим ой шаклида тугралади. Кукатлар ва салат барги йирик тугралади. Барча масалликлар майонез билан аралаштирилади.
Кайнатилган лавлаги киргичнинг йирик тишидан чикарилади. Ёнгок ва саримсок пиёз эзилади, ёки майда тугралади. Тайёр массага майонез кушилади. Ёнгок ёки саримсок пиёзни хушламайдиганлар уни кушмаса хам булади.
Ажойиб газак! Гўзал кўиниш, ажойиб таъмга эга. Тайёрланиши оддий, натижаси дастурхон даврасида барчани лол қолдиради. Таомномадан ўз ўрнини эгаллаши турган гап. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.
Бу жуда ҳам мазали ва ҳушбўй! Жуда ҳам тез тайёрланаиган, оддий салат. Байрам дастурхони учун ажойиб танлов. Таомнома учун янгилик. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.
Тухумдан оддий куймок пишириб олинади. Барча масалликлар туртбурчак тугралади. Кукатлар майда тугралади. Таъбга караб тузи ростланиб, барча масалликлар майонез билан аралаштирилади.
Витаминга бой салат
Саримсок пиёзни майда туграб, карам, зираворлар хамда ёг билан яхшилаб аралаштирилади. Устига 0,5 чой кошикда сирка солинади ва усти беркитилади.
Колган масалликлар сомонча усулида тугралади. Сунгра хамма масалликлар бирга аралаштирилади.
Бу салатга гушт кушилса, янада мазали ва хушхур булади.
Винегрет хам байрам дастурҳони, хам кундалик тамаддилар учун жуда мос келадиган салат. Барчага маълумки, салатнинг асосини сабзавотлар ташкил этади ва бу организм учун жуда фойдалидир. Ўсимлик мойи бу холда маёнез ўрнини яҳши боса олади. Винегрет тайёрлаш хатто ёш бекаларда хам қийинчилик чақирмайди. Демак, мархамат.
Кора нон, аввал паррак, сунгра учбурчак килиб кесилади. Тостерда ёки товада озгина сариёг билан икки томони кизартириб олинади. Помидор ва бодринглар ингичка паррак килиб кесилади. Саримсок пиез эзилади ёки майда тугралиб, майонез билан аралаштирилади. Нон булакчалари устига майонез аралашмаси суриб чикилади. Сунг, салат барги, бир булак помидор.
Витаминларга бой ва ноанъанавий газак! Қолаверса жуда ҳам мазали! Тайёрланиши оддий, натижаси дастурхон даврасида барчани лол қолдириши турган гап. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.
Газак учун ажойиб танлов! Тайёрланиши ҳеч қандай қийинчилик туғдирмайди. Натижаси дастурхон даврасида барчани лол қолдириши турган гап. Таомномадан ўз ўрнини эгаллайди. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.
Баклажон ва кизил сабзи гушт киймалагичнинг йирик тишидан чикарилади. Помидор ва ковокча майда, булгор калампири йирик тугралади. Тугралган пиёз ёгда ковурилади. Пиёз новвот ранг тусига киргач, устига сабзи, баклажон ва ковокча солиниб, ковуришда давом этилади. Бироздан сунг устига булгор калампири ва саримсок пиёз солиниб, ковуришда давом.
Ушбу салат 8-10 кишилик. Гушт ва пишлок сомонча, тухум ва бодринг ярим ой шаклида тугралади. Кукатлар ва салат барги йирик тугралади. Барча масалликлар майонез билан аралаштирилади.
Кайнатилган лавлаги киргичнинг йирик тишидан чикарилади. Ёнгок ва саримсок пиёз эзилади, ёки майда тугралади. Тайёр массага майонез кушилади. Ёнгок ёки саримсок пиёзни хушламайдиганлар уни кушмаса хам булади.
Ажойиб газак! Гўзал кўиниш, ажойиб таъмга эга. Тайёрланиши оддий, натижаси дастурхон даврасида барчани лол қолдиради. Таомномадан ўз ўрнини эгаллаши турган гап. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.
Бу жуда ҳам мазали ва ҳушбўй! Жуда ҳам тез тайёрланаиган, оддий салат. Байрам дастурхони учун ажойиб танлов. Таомнома учун янгилик. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.
Тухумдан оддий куймок пишириб олинади. Барча масалликлар туртбурчак тугралади. Кукатлар майда тугралади. Таъбга караб тузи ростланиб, барча масалликлар майонез билан аралаштирилади.
Турпли салат
Хамма масалликлар майда сомонча тугралади. Тугралган турпни тахири чикиши учун бироз муддатга сувга солиб куйинг. Сунгра, барчаси аралаштирилади.
Винегрет хам байрам дастурҳони, хам кундалик тамаддилар учун жуда мос келадиган салат. Барчага маълумки, салатнинг асосини сабзавотлар ташкил этади ва бу организм учун жуда фойдалидир. Ўсимлик мойи бу холда маёнез ўрнини яҳши боса олади. Винегрет тайёрлаш хатто ёш бекаларда хам қийинчилик чақирмайди. Демак, мархамат.
Кора нон, аввал паррак, сунгра учбурчак килиб кесилади. Тостерда ёки товада озгина сариёг билан икки томони кизартириб олинади. Помидор ва бодринглар ингичка паррак килиб кесилади. Саримсок пиез эзилади ёки майда тугралиб, майонез билан аралаштирилади. Нон булакчалари устига майонез аралашмаси суриб чикилади. Сунг, салат барги, бир булак помидор.
Витаминларга бой ва ноанъанавий газак! Қолаверса жуда ҳам мазали! Тайёрланиши оддий, натижаси дастурхон даврасида барчани лол қолдириши турган гап. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.
Газак учун ажойиб танлов! Тайёрланиши ҳеч қандай қийинчилик туғдирмайди. Натижаси дастурхон даврасида барчани лол қолдириши турган гап. Таомномадан ўз ўрнини эгаллайди. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.
Баклажон ва кизил сабзи гушт киймалагичнинг йирик тишидан чикарилади. Помидор ва ковокча майда, булгор калампири йирик тугралади. Тугралган пиёз ёгда ковурилади. Пиёз новвот ранг тусига киргач, устига сабзи, баклажон ва ковокча солиниб, ковуришда давом этилади. Бироздан сунг устига булгор калампири ва саримсок пиёз солиниб, ковуришда давом.
Ушбу салат 8-10 кишилик. Гушт ва пишлок сомонча, тухум ва бодринг ярим ой шаклида тугралади. Кукатлар ва салат барги йирик тугралади. Барча масалликлар майонез билан аралаштирилади.
Кайнатилган лавлаги киргичнинг йирик тишидан чикарилади. Ёнгок ва саримсок пиёз эзилади, ёки майда тугралади. Тайёр массага майонез кушилади. Ёнгок ёки саримсок пиёзни хушламайдиганлар уни кушмаса хам булади.
Ажойиб газак! Гўзал кўиниш, ажойиб таъмга эга. Тайёрланиши оддий, натижаси дастурхон даврасида барчани лол қолдиради. Таомномадан ўз ўрнини эгаллаши турган гап. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.
Бу жуда ҳам мазали ва ҳушбўй! Жуда ҳам тез тайёрланаиган, оддий салат. Байрам дастурхони учун ажойиб танлов. Таомнома учун янгилик. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.
Тухумдан оддий куймок пишириб олинади. Барча масалликлар туртбурчак тугралади. Кукатлар майда тугралади. Таъбга караб тузи ростланиб, барча масалликлар майонез билан аралаштирилади.
Дилором салат
Ушбу салат 8-10 кишилик.
Гушт ва пишлок сомонча, тухум ва бодринг ярим ой шаклида тугралади. Кукатлар ва салат барги йирик тугралади.
Барча масалликлар майонез билан аралаштирилади.
Винегрет хам байрам дастурҳони, хам кундалик тамаддилар учун жуда мос келадиган салат. Барчага маълумки, салатнинг асосини сабзавотлар ташкил этади ва бу организм учун жуда фойдалидир. Ўсимлик мойи бу холда маёнез ўрнини яҳши боса олади. Винегрет тайёрлаш хатто ёш бекаларда хам қийинчилик чақирмайди. Демак, мархамат.
Кора нон, аввал паррак, сунгра учбурчак килиб кесилади. Тостерда ёки товада озгина сариёг билан икки томони кизартириб олинади. Помидор ва бодринглар ингичка паррак килиб кесилади. Саримсок пиез эзилади ёки майда тугралиб, майонез билан аралаштирилади. Нон булакчалари устига майонез аралашмаси суриб чикилади. Сунг, салат барги, бир булак помидор.
Витаминларга бой ва ноанъанавий газак! Қолаверса жуда ҳам мазали! Тайёрланиши оддий, натижаси дастурхон даврасида барчани лол қолдириши турган гап. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.
Газак учун ажойиб танлов! Тайёрланиши ҳеч қандай қийинчилик туғдирмайди. Натижаси дастурхон даврасида барчани лол қолдириши турган гап. Таомномадан ўз ўрнини эгаллайди. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.
Баклажон ва кизил сабзи гушт киймалагичнинг йирик тишидан чикарилади. Помидор ва ковокча майда, булгор калампири йирик тугралади. Тугралган пиёз ёгда ковурилади. Пиёз новвот ранг тусига киргач, устига сабзи, баклажон ва ковокча солиниб, ковуришда давом этилади. Бироздан сунг устига булгор калампири ва саримсок пиёз солиниб, ковуришда давом.
Ушбу салат 8-10 кишилик. Гушт ва пишлок сомонча, тухум ва бодринг ярим ой шаклида тугралади. Кукатлар ва салат барги йирик тугралади. Барча масалликлар майонез билан аралаштирилади.
Кайнатилган лавлаги киргичнинг йирик тишидан чикарилади. Ёнгок ва саримсок пиёз эзилади, ёки майда тугралади. Тайёр массага майонез кушилади. Ёнгок ёки саримсок пиёзни хушламайдиганлар уни кушмаса хам булади.
Ажойиб газак! Гўзал кўиниш, ажойиб таъмга эга. Тайёрланиши оддий, натижаси дастурхон даврасида барчани лол қолдиради. Таомномадан ўз ўрнини эгаллаши турган гап. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.
Бу жуда ҳам мазали ва ҳушбўй! Жуда ҳам тез тайёрланаиган, оддий салат. Байрам дастурхони учун ажойиб танлов. Таомнома учун янгилик. Ушбу рецептни албатта тайёрланг.
Тухумдан оддий куймок пишириб олинади. Барча масалликлар туртбурчак тугралади. Кукатлар майда тугралади. Таъбга караб тузи ростланиб, барча масалликлар майонез билан аралаштирилади.