рецепт борща на английском языке с переводом
Параллельный перевод
библиотека параллельных текстов на английском и русском языках
Рубрики
Рецепт борща на английском языке
Рецепт приготовления борща на английском языке.
How to prepare a recipe:
Boil the meat in 3 liters of water, add salt and pepper. Beets, cabbage and onions cut into strips, potatoes — slices.
Beet fry in butter, add a tablespoon of vinegar (3%), stew until tender in small amount of broth, add sugar (1 tablespoon), tomato paste (2 tablespoons). Strain the broth and continue to cook. Meat cut into cubes and put in boiling broth, add potatoes, cabbage and cook for 15 minutes. Then add the beets, vegetables and sweet pepper cut in shreds, spices. Cook for another 15 minutes. Add chopped garlic, pounded with fat and bring to a boil. Then let stand another 20 minutes.
И перевод рецепта борща на русском:
Приготовление:
Варить мясо в 3 л воды, добавить соль и перец горошком. Свеклу, капусту и репчатый лук нарезать соломкой, картофель — дольками.
Свекла обжарить на сливочном масле, добавить столовую ложку уксуса (3%), тушить до готовности в небольшом количестве бульона, добавить сахар (1 ст. ложку), томатную пасту (2 ст. ложки). Процедить бульон и продолжить варить. Мясо нарезать кубиками и положить в кипящий бульон, добавить картофель, капусту и варить в течение 15 минут. Затем добавить свеклу, овощи и сладкий перец нашинкованные соломкой, специи. Варить еще 15 минут. Добавить мелко нарезанный чеснок, растертый с жиром и довести до кипения. Затем дать постоять еще 20 минут.
Boil the broth. Don’t forget to salt and pepper to taste. Chop cabbage, put in a pot with broth and cook for 2-3 minutes. Peel the potatoes and cut (the way you like: cubes or shredded). Add to the pot with the broth. Chop the carrots and beetroot julienne, onion — diced. All fry in vegetable oil, add the tomato paste or chopped tomatoes. When the potatoes are almost ready, put in soup, fried vegetables. 2 minutes before readiness add the greens (parsley, dill, etc.).
Сварить бульон. Не забудьте посолить и поперчить по вкусу. Нашинковать капусту, положить в кастрюлю с бульоном и варить 2-3 минуты. Картофель очистить и порезать (как вам нравится: кубиками или соломкой). Добавить в кастрюлю с бульоном. Нарезать морковь и свеклу соломкой, лук — кубиками. Все обжарить на растительном масле, добавить томатную пасту или нарезанных помидоров. Когда картофель почти готов, положить в суп, жареные овощи. За 2 минуты до готовности добавить зелень (петрушку, укроп и др.).
Mila’s gourmet corner
A blog with recipes of delicious and healthy dishes from around the world. Блог с рецептами вкусных и полезных блюд со всего света.
Thursday, March 8, 2012
Ukrainian borscht recipe (рецепт украинского борща)
Everyone knows that borscht comes from Ukraine! I recently found a recipe of an original Ukrainian borscht and made it. It was very delicious with a great aroma. From that point on I’ve only been making borscht using this recipe 🙂
Ingredients:
500 g of meat (pork or beef)
2-3 potatoes
1 beet
2 onions
2 carrots
2 tbsp of tomato paste
2-3 tomatoes
1 red or green pepper
1/4 of cabbage
some greens
a small piece of pork fat
a glove of garlic
some salt
Wash the meat, cut it into small pieces. Pour some cold water into a pot, salt and cook the meat until it is almost ready. Cut the potatoes into squares and put it in the meat bullion. Cut the beet into strips and fry it with some oil. Cut the onion and the carrots into squares and add them to the beet. Fry until everything is golden-brown. Add some tomato paste and grated tomatoes (without the skin) to fry as well. After a little bit add a cup of bullion. Cut the pepper into squares and add them as well. Stew everything for about 10 minutes. Now back to the bullion. Cut the cabbage into straws and put it in the bullion. After the bullion is boiling, add the mix of fried veggies and tomato paste. Add a lot of greens as well. Cook everything for about 5 minutes and then add a small piece of pork fat (I didn’t add any pork fat but the borscht was still amazing) and a squeezed glove of garlic. The borscht is ready. Serve it with some sour creme and croûtons (or bread).
Bon appétit!
Краткий рецепт борща на английском языке с переводом
How to cook borshch?
I like borshch very much. It’s one of the most popular Ukrainian dishes. How to cook borshch? I am going to tell it.
To start with, fill a pan with water, then put washed meat there. Boil it about half an hour. Before meat starts boiling, remove the foam from water surface. It’s important.
Next stew washed vegetables (two beetroots, one carrot, two onions) on a frying pan. Add two tablespoons of tomato paste and four tablespoons of sunflower oil. Stew the vegetables for around ten minutes.
Now put one shreddedcabbage in the pan. After ten minutes put four sliced potatoes and some salt there. Wait for another ten minutes and add stewed vegetables from frying pan with bay leaf and greenery.
All components put together should boil for around five to seven minutes. Our borshch is ready now!
About cooking borsch
Borshch is a Ukrainian national dish, also it is my favourite dish. I will tell you about the ingredients:
To make borshch, first peel and chop vegetables: beetroot, onion and greens, slice meat and cabbage. Next boil all you have in a big pot. First, you should boil meat then add vegetables that need a longer time of cooking: beetroot, carrot, then potatoes, onion, and cabbage. Finally, wait a few hours and borshch is ready to eat.
You can add some sour cream to borshch, but it is optional. Enjoy your meal!
They say, there are as many recipes of borshch as there are homes in Ukraine, because every Ukrainian cook has his or her own variation.
Translate into Russian / Перевод на русский язык
Как приготовить борщ?
Я очень люблю борщ. Это одно из самых популярных украинских блюд. Как его готовить? Я сейчас расскажу.
Для начала надо взять кастрюлю, залить водой и опустить туда промытое мясо. Его следует варить около получаса. Перед закипанием мяса обязательно надо снять пену. Это важно.
Затем на отдельной сковороде готовим промытые овощи (две свеклы, одна морковь, две луковицы), в которые добавляем две столовые ложки томатной пасты и четыре столовые ложки подсолнечного масла. Овощи тушим примерно десять минут.
Теперь кладём в кастрюлю с мясом одну нашинкованную капусту, а через десять минут четыре нарезанные картофелины и соль. Ещё через десять минут можно добавлять тушёные овощи из сковороды, а также лавровый лист и зелень.
Всё вместе должно перекипеть пять-семь минут. Наш борщ готов!
О приготовлении борща
Борщ — украинское национальное блюдо, а ещё это моё любимое блюдо. Расскажу о его ингредиентах:
Чтобы приготовить борщ, сначала очистите и нарежьте овощи: свёклу, лук и зелень; мясо и капусту нарежьте ломтиками. Затем отварите всё, что у вас есть, в большой кастрюле. Сначала вы должны отварить мясо, затем добавить овощи, которые готовятся дольше: свёклу, морковь, затем картофель, лук и капусту. После этого подождите несколько часов, и борщ готов к употреблению.
В борщ можно добавить сметаны, но это необязательно. Приятного аппетита!
Говорят, рецептов борща столько, сколько в Украине домов, ведь у каждого украинского повара есть собственная вариация его приготовления.
Рецепт борща
Дорогой читатель! Администрация сайта не несет ответственности за достоверность рецепта (способа приготовления). Мы лишь перевели рецепт с сайта-источника Povar.ru
INGREDIENTS
Number of servings: 10
Количество порций: 10
Take a medium sized saucepan, put a piece of beef (preferably use a piece of beef with bone) in it and cover with water. The water should completely cover the beef, while it is boiling. The water should completely cover the beef. Skim it when it starts to boil. Then reduce heat and simmer for an hour and a half without a lid. At the end add some salt. If you wish, you can add spices or a little vinegar to get rid of the peculiar smell of boiled meat. Возьмите кастрюлю среднего размера, положите в нее кусок говядины (желательно использовать говядину на косточке) и налейте воды. Вода должна полностью покрывать говядину. Снимите с нее пену, когда она закипит. Затем уменьшите огонь и варите на медленном огне без крышки в течение 1,5 часов. В конце варки добавьте соль. По желанию, вы можете добавить приправы или немного уксуса, чтобы избавиться от специфического запаха вареного мяса. Рецепт традиционного блюда борщ на английском и русском языках.· 1kg beef (on the bone) · 50 ml vegetable oil · 2 tablespoons tomato paste Number of servings: 10 · Говядина (на косточке) – 1 кг · Растительное масло – 50 мл · Свёкла (варёная) – 1 шт · Петрушка – по вкусу · Лавровый лист – 2 шт · Томатная паста – 2 ст. л. Количество порций: 10 Prepare all the ingredients. Put the beet in a small saucepan, cover with water (the water should completely cover the beet) and boil until cooked. Take a medium sized saucepan, put a piece of beef (preferably use a piece of beef with bone) in it and cover with water. The water should completely cover the beef, while it is boiling. The water should completely cover the beef. Skim it when it starts to boil. Then reduce heat and simmer for an hour and a half without a lid. At the end add some salt. If you wish, you can add spices or a little vinegar to get rid of the peculiar smell of boiled meat. Grate the peeled raw carrot. Grate the boiled beet. Chop the onion finely. Heat the vegetable oil in a frying pan. Fry the onion for 2-3 minutes over medium heat. Add some salt and cook the cabbage and onion for 5-6 minutes over medium heat. Add the tomato paste, stir, cover the pan with a lid and stew for 4-5 minutes over medium heat. Add some fresh parsley. Squeeze a couple of cloves of garlic. Take the meat out of the broth, cut into cubes and let it cool down. Carefully put the vegetables from the pan in the broth. Put the broth with vegetables on the fire, add the bay leaf, bring to the boil and cook over medium heat for 25-30 minutes. Add the grated beet and diced meat, remove the saucepan from heat, cover and let it infuse for 10-15 minutes. Check for salt. Serve with sour cream and bread. Возьмите кастрюлю среднего размера, положите в нее кусок говядины (желательно использовать говядину на косточке) и налейте воды. Вода должна полностью покрывать говядину. Снимите с нее пену, когда она закипит. Затем уменьшите огонь и варите на медленном огне без крышки в течение 1,5 часов. В конце варки добавьте соль. По желанию, вы можете добавить приправы или немного уксуса, чтобы избавиться от специфического запаха вареного мяса. Натрите на тёрке очищенную сырую морковь. Натрите на тёрке вареную свёклу. Мелко порежьте лук. Подогрейте растительное масло на сковороде. Поджарьте лук в течение 2-3 минут на среднем огне. Посолите и готовьте капусту с луком на среднем огне в течение 5-6 минут. Добавьте томатную пасту, перемешайте, накройте крышкой и тушите на среднем огне в течение 4-5 минут. Выдавите через чеснокодавку пару зубчиков чеснока. Выньте мясо из бульона, порежьте его кубиками и остудите. Аккуратно переложите овощи из сковороды в бульон. Поставьте бульон с овощами на огонь, добавьте лавровый лист, доведите до кипения и готовьте на среднем огне в течение 25-30 минут. Добавьте тёртую свёклу и мясо, снимите кастрюлю с огня, накройте крышкой и дайте настояться в течение 10-15 минут. Добавьте соль, если требуется. Подавайте со сметаной и хлебом. Если Вы считаете, что материал нарушает авторские права либо по каким-то другим причинам должен быть удален с сайта, Вы можете оставить жалобу на материал.
|