рецепт борща кратко на английском
Рецепт борща
Дорогой читатель! Администрация сайта не несет ответственности за достоверность рецепта (способа приготовления). Мы лишь перевели рецепт с сайта-источника Povar.ru
INGREDIENTS
Number of servings: 10
Количество порций: 10
Take a medium sized saucepan, put a piece of beef (preferably use a piece of beef with bone) in it and cover with water. The water should completely cover the beef, while it is boiling. The water should completely cover the beef. Skim it when it starts to boil. Then reduce heat and simmer for an hour and a half without a lid. At the end add some salt. If you wish, you can add spices or a little vinegar to get rid of the peculiar smell of boiled meat. Возьмите кастрюлю среднего размера, положите в нее кусок говядины (желательно использовать говядину на косточке) и налейте воды. Вода должна полностью покрывать говядину. Снимите с нее пену, когда она закипит. Затем уменьшите огонь и варите на медленном огне без крышки в течение 1,5 часов. В конце варки добавьте соль. По желанию, вы можете добавить приправы или немного уксуса, чтобы избавиться от специфического запаха вареного мяса. Рецепт традиционного блюда борщ на английском и русском языках.· 1kg beef (on the bone) · 50 ml vegetable oil · 2 tablespoons tomato paste Number of servings: 10 · Говядина (на косточке) – 1 кг · Растительное масло – 50 мл · Свёкла (варёная) – 1 шт · Петрушка – по вкусу · Лавровый лист – 2 шт · Томатная паста – 2 ст. л. Количество порций: 10 Prepare all the ingredients. Put the beet in a small saucepan, cover with water (the water should completely cover the beet) and boil until cooked. Take a medium sized saucepan, put a piece of beef (preferably use a piece of beef with bone) in it and cover with water. The water should completely cover the beef, while it is boiling. The water should completely cover the beef. Skim it when it starts to boil. Then reduce heat and simmer for an hour and a half without a lid. At the end add some salt. If you wish, you can add spices or a little vinegar to get rid of the peculiar smell of boiled meat. Grate the peeled raw carrot. Grate the boiled beet. Chop the onion finely. Heat the vegetable oil in a frying pan. Fry the onion for 2-3 minutes over medium heat. Add some salt and cook the cabbage and onion for 5-6 minutes over medium heat. Add the tomato paste, stir, cover the pan with a lid and stew for 4-5 minutes over medium heat. Add some fresh parsley. Squeeze a couple of cloves of garlic. Take the meat out of the broth, cut into cubes and let it cool down. Carefully put the vegetables from the pan in the broth. Put the broth with vegetables on the fire, add the bay leaf, bring to the boil and cook over medium heat for 25-30 minutes. Add the grated beet and diced meat, remove the saucepan from heat, cover and let it infuse for 10-15 minutes. Check for salt. Serve with sour cream and bread. Возьмите кастрюлю среднего размера, положите в нее кусок говядины (желательно использовать говядину на косточке) и налейте воды. Вода должна полностью покрывать говядину. Снимите с нее пену, когда она закипит. Затем уменьшите огонь и варите на медленном огне без крышки в течение 1,5 часов. В конце варки добавьте соль. По желанию, вы можете добавить приправы или немного уксуса, чтобы избавиться от специфического запаха вареного мяса. Натрите на тёрке очищенную сырую морковь. Натрите на тёрке вареную свёклу. Мелко порежьте лук. Подогрейте растительное масло на сковороде. Поджарьте лук в течение 2-3 минут на среднем огне. Посолите и готовьте капусту с луком на среднем огне в течение 5-6 минут. Добавьте томатную пасту, перемешайте, накройте крышкой и тушите на среднем огне в течение 4-5 минут. Выдавите через чеснокодавку пару зубчиков чеснока. Выньте мясо из бульона, порежьте его кубиками и остудите. Аккуратно переложите овощи из сковороды в бульон. Поставьте бульон с овощами на огонь, добавьте лавровый лист, доведите до кипения и готовьте на среднем огне в течение 25-30 минут. Добавьте тёртую свёклу и мясо, снимите кастрюлю с огня, накройте крышкой и дайте настояться в течение 10-15 минут. Добавьте соль, если требуется. Подавайте со сметаной и хлебом. Если Вы считаете, что материал нарушает авторские права либо по каким-то другим причинам должен быть удален с сайта, Вы можете оставить жалобу на материал. Краткий рецепт борща на английском языке с переводомHow to cook borshch?I like borshch very much. It’s one of the most popular Ukrainian dishes. How to cook borshch? I am going to tell it. To start with, fill a pan with water, then put washed meat there. Boil it about half an hour. Before meat starts boiling, remove the foam from water surface. It’s important. Next stew washed vegetables (two beetroots, one carrot, two onions) on a frying pan. Add two tablespoons of tomato paste and four tablespoons of sunflower oil. Stew the vegetables for around ten minutes. Now put one shreddedcabbage in the pan. After ten minutes put four sliced potatoes and some salt there. Wait for another ten minutes and add stewed vegetables from frying pan with bay leaf and greenery. All components put together should boil for around five to seven minutes. Our borshch is ready now! About cooking borschBorshch is a Ukrainian national dish, also it is my favourite dish. I will tell you about the ingredients: To make borshch, first peel and chop vegetables: beetroot, onion and greens, slice meat and cabbage. Next boil all you have in a big pot. First, you should boil meat then add vegetables that need a longer time of cooking: beetroot, carrot, then potatoes, onion, and cabbage. Finally, wait a few hours and borshch is ready to eat. You can add some sour cream to borshch, but it is optional. Enjoy your meal! They say, there are as many recipes of borshch as there are homes in Ukraine, because every Ukrainian cook has his or her own variation. Translate into Russian / Перевод на русский язык Как приготовить борщ?Я очень люблю борщ. Это одно из самых популярных украинских блюд. Как его готовить? Я сейчас расскажу. Для начала надо взять кастрюлю, залить водой и опустить туда промытое мясо. Его следует варить около получаса. Перед закипанием мяса обязательно надо снять пену. Это важно. Затем на отдельной сковороде готовим промытые овощи (две свеклы, одна морковь, две луковицы), в которые добавляем две столовые ложки томатной пасты и четыре столовые ложки подсолнечного масла. Овощи тушим примерно десять минут. Теперь кладём в кастрюлю с мясом одну нашинкованную капусту, а через десять минут четыре нарезанные картофелины и соль. Ещё через десять минут можно добавлять тушёные овощи из сковороды, а также лавровый лист и зелень. Всё вместе должно перекипеть пять-семь минут. Наш борщ готов! О приготовлении борщаБорщ — украинское национальное блюдо, а ещё это моё любимое блюдо. Расскажу о его ингредиентах: Чтобы приготовить борщ, сначала очистите и нарежьте овощи: свёклу, лук и зелень; мясо и капусту нарежьте ломтиками. Затем отварите всё, что у вас есть, в большой кастрюле. Сначала вы должны отварить мясо, затем добавить овощи, которые готовятся дольше: свёклу, морковь, затем картофель, лук и капусту. После этого подождите несколько часов, и борщ готов к употреблению. В борщ можно добавить сметаны, но это необязательно. Приятного аппетита! Говорят, рецептов борща столько, сколько в Украине домов, ведь у каждого украинского повара есть собственная вариация его приготовления. Параллельный переводбиблиотека параллельных текстов на английском и русском языкахРубрикиРецепт борща на английском языкеРецепт приготовления борща на английском языке. How to prepare a recipe: И перевод рецепта борща на русском:Приготовление: Boil the broth. Don’t forget to salt and pepper to taste. Chop cabbage, put in a pot with broth and cook for 2-3 minutes. Peel the potatoes and cut (the way you like: cubes or shredded). Add to the pot with the broth. Chop the carrots and beetroot julienne, onion — diced. All fry in vegetable oil, add the tomato paste or chopped tomatoes. When the potatoes are almost ready, put in soup, fried vegetables. 2 minutes before readiness add the greens (parsley, dill, etc.). Сварить бульон. Не забудьте посолить и поперчить по вкусу. Нашинковать капусту, положить в кастрюлю с бульоном и варить 2-3 минуты. Картофель очистить и порезать (как вам нравится: кубиками или соломкой). Добавить в кастрюлю с бульоном. Нарезать морковь и свеклу соломкой, лук — кубиками. Все обжарить на растительном масле, добавить томатную пасту или нарезанных помидоров. Когда картофель почти готов, положить в суп, жареные овощи. За 2 минуты до готовности добавить зелень (петрушку, укроп и др.). Короткий рецепт борщу англійською мовою з перекладомЯк приготувати борщ?Я дуже люблю борщ. Це одне з найпопулярніших українських страв. Як його готувати? Я зараз розповім. Для початку треба взяти каструлю, залити водою та опустити туди промите м’ясо. Його слід варити близько півгодини. Перед закипанням м’яса обов’язково треба зняти піну. Це важливо. Потім на окремій сковороді готуємо промиті овочі (дві буряки, одна морква, дві цибулини), в які додаємо дві столові ложки томатної пасти та чотири столові ложки соняшникової олії. Овочі тушкуємо приблизно десять хвилин. Тепер кладемо до каструлі з м’ясом одну нашатковану капусту, а через десять хвилин чотири нарізані картоплини та сіль. Ще через десять хвилин можна додавати тушковані овочі зі сковороди, а також лавровий лист і зелень. Все разом повинно перекипіти п’ять-сім хвилин. Наш борщ готовий! Про приготування борщуБорщ — це українська національна страва, також це моя улюблена страва. Розповім вам про інгредієнти: Для приготування борщу спочатку почистьте й подрібніть овочі — буряк, цибулю, зелень, капусту — та скибочки м’яса. Далі відваріть усе, що у вас є, у великій каструлі. Спочатку слід відварити м’ясо, а потім додати овочі, які готуються довше: буряк, морква, потім картопля, цибуля та капуста. Після цього почекайте кілька годин, і борщ готовий до вживання. Можна додати в борщ трохи сметани, але це необов’язково. Смачного! Кажуть, рецептів борщу існує стільки, скільки є будинків в Україні, адже кожен український кулінар має власні варіації його приготування. How to cook borsch?I like borsch very much. It’s one of the most popular Ukrainian dishes. How to cook borsch? I am going to tell it. To start with, fill a pan with water, then put washed meat there. Boil it about half an hour. Before meat starts boiling, remove the foam from water surface. It’s important. Next stew washed vegetables (two beetroots, one carrot, two onions) on a frying pan. Add two tablespoons of tomato paste and four tablespoons of sunflower oil. Stew the vegetables for around ten minutes. Now put one shreddedcabbage in the pan. After ten minutes put four sliced potatoes and some salt there. Wait for another ten minutes and add stewed vegetables from frying pan with bay leaf and greenery. All components put together should boil for around five to seven minutes. Our borsch is ready now! About cooking borschBorsch is a Ukrainian national dish, also it is my favourite dish. I will tell you about the ingredients: To make borsch, first peel and chop vegetables: beetroot, onion, greens, cabbage and slice meat. Next boil all you have in a big pot. First, you should boil meat then add vegetables that need a longer time of cooking: beetroot, carrot, then potatoes, onion and cabbage. Finally, wait a few hours and borsch is ready to eat. You can add some sour cream to borsch, but it is optional. Enjoy your meal! They say, there are as many recipes of borsch as there are homes in Ukraine, because every Ukrainian cook has his or her own variation.
|