sweet pickle relish рецепт
Сладкий овощной маринад (Sweet pickle relish)
Сладкий овощной соус является одним из основных ингредиентов в американской и европейских кухнях. Этот маринад идеально подходит для приготовления гамбургеров или хот-догов, в салатах с тунцом или когда вы просто хотите добавить пикантный вкус бутербродам. Одно из преимуществ огуречного соуса в том, что Вы можете смешивать сладкие, кислые и острые вкусы. Благодаря ароматным свойствам яблочного уксуса и горчицы привычные блюда приобретают новый вкус и индивидуальность.
Итак, очень мелко нарезаем огурцы квадратиками, предварительно удалив семена (вырезав серединку),
добавляем к ним мелко нарезанный репчатый лук,
зеленый болгарский перец,
красный болгарский перец,
Зальем небольшим количеством холодной воды, перемешаем и отставим мариноваться на 2,5 часа.
По истечении 2-х часов смешаем в кастрюле яблочный уксус, сахар, семена горчицы и доведем до кипения.
Хорошо отожмем от воды овощной микс, добавим его в кастрюлю с уксусом и будем кипятить в течение 10 минут.
Теперь осталось разлить маринад по банкам, остудить и наш универсальный сладкий овощной маринад готов.
Приятного аппетита!
Sweet Pickle Relish
This sweet pickle relish, made with cucumbers, sugar, onion, salt, mustard seeds, celery seeds, and cider vinegar, is perfect for hamburgers and hot dogs and potato salad, and anything else. So long, storebought.
Adapted from Linda J. Amendt | Blue Ribbon Canning | Taunton Press, 2015
The temptation come late summer to pickle every cucumber coming out of your garden can be overwhelming. This sweet pickle relish is a pickle of another sort, offering a different form of garden-to-piehole-delivery-mechanism for cucumbers. And it’s an undeniably superior alternative to the preservative-laden jars of store-bought pickle relish. Once you try your hand at making this simple sweet pickle relish recipe, there’s no going back.–Linda J. Amendt
CAN I USE A FOOD PROCESSOR TO CHOP THESE VEGETABLES?
We’d caution you not to, even though there does seem to be a lot of chopping here. Use a food processor and you run the risk of just making a lot of mush, instead of a relish that has some texture. So, pull out that knife and chopping block and get to cutting. We’d also recommend that you leave the skins on your cucumbers, otherwise you might find that your relish lacks that green color you’d expect. Given the absence of coloring in the recipe, those vibrant peels are vital.
Sweet Pickle Relish
64 servings | 8 half-pint jars
Ingredients
Directions
Notes
Author note
Show Nutrition
Recipe Testers’ Reviews
Melissa Maedgen
I’ll admit that I’ve never been a sweet pickle relish fan, tending to reach for dill relish instead. This sweet relish recipe just might change that. It makes an excellent relish, and unlike most of the stuff at the supermarket, there’s no yellow #5 involved. The recipe worked beautifully.
The relish looked a little watery when I ladled it into the jars, but 24 hours later, it had thickened to just the right consistency. The flavor is perfect, with each component coming through.
I did peel the cucumbers, but in the future, I won’t bother, as, without the peel, the relish came out looking pale.
The water bath canning instructions and times given are spot-on, but you can skip the water bath as long as you store the relish in the refrigerator. Don’t skip it if you want to store your jars at room temperature, or if you plan to give the relish away as a gift. I opted for smaller 8-ounce jars instead of pints.
Anna Scott
This time of year we’re pulling cucumbers from our garden each and every day. I’m certainly not complaining, but because of this, I’m always looking for new recipes to use up all these veggies. I love to make homemade pickles from our cucumbers but have never thought to make homemade relish.
This sweet pickle relish was wonderfully flavored with cider vinegar, celery seeds, and mustard seeds. My only change in terms of ingredients was that I only used 1 1/2 cups sugar and thought the relish was still plenty sweet.
I used pint jars, and the mixture fit into 4-pint jars perfectly. After I added the veggies to the mixture and cooked them for 10 minutes, they lost a bit of their vibrant green color and were tender, so I think 10 minutes was long enough.
Overall I was very pleased with the results of this pickle relish and love having another cucumber recipe in my recipe file to make again! Next time, I might add in some finely chopped red bell peppers for color along with the onions and cucumbers or maybe even a few red chile peppers for a touch of heat.
LiveInternetLiveInternet
—Поиск по дневнику
—Подписка по e-mail
—Рубрики
—Ссылки
—Метки
—Музыка
—Видео
—Интересы
—Друзья
—Постоянные читатели
—Сообщества
—Статистика
Соус «Sweet Pickle Relish»
4 стакана огурцов, нарезанных, без семечек
2 стакана лука, нарезанного
1 стакан сладкого зеленого перца, нарезанного
1 стакан сладкого красного перца, нарезанного
1/4 стакана соли
3,5 стакана сахара
2 стакана яблочного уксуса
1 ст. л. семян сельдерея
1 ст. л. семян горчицы
Перемолоть овощи в блендере.
Переложить овощи в миску, заправить солью. Залить водой и дать постоять 2 часа.
Слить воду, овощи отжать.
В большой кастрюле смешать сахар, уксус и семена сельдерея и горчицы. Поставить на огонь, довести до кипения.
Добавить овощи, снова довести до кипения, варить еще 10 минут.
Разложить соус по банкам. Подержать на горячей бане около 10 минут, и закатать банки, если собираетесь хранить готовый соус долгое время.
Если нажать «НРАВИТСЯ», это прочтут друзья в ленте новостей
Рубрики: | Домоводство/КУЛИНАРИЯ |
Метки: соусы из овощей из огурцов заготовки консервирование
Процитировано 40 раз
Понравилось: 3 пользователям
LiveInternetLiveInternet
—Музыка
—Фотоальбом
—Поиск по дневнику
—Друзья
—Постоянные читатели
—Сообщества
—Статистика
Соус «Sweet Pickle Relish»
Соус «Sweet Pickle Relish»
Ингредиенты :
4 стакана огурцов, нарезанных, без семечек
2 стакана лука, нарезанного
1 стакан сладкого зеленого перца, нарезанного
1 стакан сладкого красного перца, нарезанного
1/4 стакана соли
3,5 стакана сахара
2 стакана яблочного уксуса
1 ст. л. семян сельдерея
1 ст. л. семян горчицы
Перемолоть овощи в блендере.
Переложить овощи в миску, заправить солью. Залить водой и дать постоять 2 часа.
Слить воду, овощи отжать.
В большой кастрюле смешать сахар, уксус и семена сельдерея и горчицы. Поставить на огонь, довести до кипения.
Добавить овощи, снова довести до кипения, варить еще 10 минут.
Разложить соус по банкам. Подержать на горячей бане около 10 минут, и закатать банки, если собираетесь хранить готовый соус долгое время.
Если нажать «НРАВИТСЯ», это прочтут друзья в ленте новостей
Sweet Pickle Relish
This chunky relish is great for eating fresh or going into the pantry in the middle of winter cracking open a jar and putting on your hotdogs! Also great to add to macaroni salad!
Gallery
Recipe Summary test
Ingredients
Combine cucumbers, onions, red bell pepper, and green bell pepper in a large bowl; add salt and pour in enough cold water to cover. Allow to soak for 2 hours. Thoroughly drain in a colander.
Pour vinegar into a large, heavy stainless steel pot; add celery seed and mustard seed. Stir sugar into mixture and bring to a boil, stirring until sugar is dissolved, 2 to 3 minutes. Add the drained vegetable mixture and return to a boil, about 10 minutes. Remove pot from heat.
Sterilize the jars and lids in boiling water for at least 5 minutes. Pack relish into hot, sterilized jars, filling to within 1/4 inch of the top. Run a clean knife or thin spatula around the insides of the jars after they have been filled to remove any air bubbles. Wipe the rims of the jars with a moist paper towel to remove any food residue. Top with lids and screw on rings.
Place a rack in the bottom of a large stockpot and fill halfway with water. Bring to a boil and lower jars into the boiling water using a holder. Leave a 2-inch space between the jars. Pour in more boiling water if necessary to bring the water level to at least 1 inch above the tops of the jars. Bring the water to a rolling boil, cover the pot, and process for 10 minutes.
Remove the jars from the stockpot and place onto a cloth-covered or wood surface, several inches apart, until cool. Press the top of each lid with a finger, ensuring that the seal is tight (lid does not move up or down at all). Store in a cool, dark area.
Cook’s Note:
Nutrition data for this recipe includes the full amount of salt. The actual amount of salt consumed will vary.