блэк пеппер чикен рецепт
Блэк пеппер чикен, или Курица в черном перце: лучшие рецепты для мясоедов
Представляем вниманию наших читателей оригинальные рецепты из мяса от ресторатора и телеведущего Александра Бельковича
Звезда программы «Просто кухня» на СТС Александр Белькович решил порадовать читателей Sobesednik.ru интересными мясными блюдами. Если вы не относите себя к вегетарианцам, ведущий советует вам взять эти рецепты на вооружение.
Ингредиенты и стоимость продуктов:
Итого 2 порции: 182 руб., 1 порция: 91 руб.
Приготовление:
На разогретую сковороду налить 20 мл растительного масла и обжарить кусочки курицы в течение 6 минут, в конце приготовления посолить.
На другую сковороду отправить 40 г сливочного масла и добавить много свежемолотого перца, 2 измельченных зубчика чеснока и мелко нарезанную цедру лайма.
Налить 50 мл соевого соуса, добавить 2 щепотки сахара и выдавить сок 1/3 лайма.
Развести 20 г крахмала в 30 мл воды и добавить состав в соус. Переложить в соус курицу и оставить на медленном огне примерно на 1 минуту.
Нарубить брокколи и отправить на сковороду после курицы, налить 15 мл растительного масла и слегка обжарить.
Переложить брокколи к курице, перемешать и подержать на среднем огне еще 30 секунд.
Лазанья
Ингредиенты и стоимость продуктов:
Итого 8 порций: 707 руб., 1 порция: 88 руб.
Приготовление:
Соус болоньезе: Нарезать полукольцами лук, морковь натереть на крупной терке, средним кубиком нарезать помидор.
На сковороду налить 30 мл растительного масла, закинуть целиком очищенные 4 зубчика чеснока, обжарить в течение 1 минуты и вытащить из сковороды. Далее добавить и слегка обжарить лук.
К луку добавить морковь, затем помидор, слегка обжарить, перемешав все овощи. Затем добавить фарш и обжаривать в течение 5 минут, после чего влить соус из помидоров в собственном соку и 150 мл воды, поперчить и посолить по вкусу, после закипания подержать на огне еще 10 минут.
Соус бешамель: В разогретый сотейник отправить 100 г сливочного масла и слегка растопить. Туда же насыпать муку и замесить венчиком, довести до закипания.
Продолжать замешивать венчиком муку с маслом и одновременно налить 300 мл молока. Затем долить оставшиеся 700 мл молока, постоянно перемешивать венчиком, подержать на огне еще 5 минут.
Добавить в соус тертый мускатный орех и перемешать.
Натереть на мелкой терке выдержанный сыр, а на крупной – гауду. Смешать сыры.
Форму для запекания смазать сливочным маслом (20 г) и равномерно распределить по поверхности дна формы слой соуса бешамель. Сверху положить 2 листа для лазаньи.
На листы положить слой болоньезе, равномерно распределить по поверхности и посыпать сыром.
Выложить слой из 2 листов для лазаньи, смазать слоем соуса бешамель, затем слой болоньезе равномерно распределить по поверхности, посыпать сыром и положить сверху 2 листа для лазаньи.
Выложить слой соуса бешамель, слой болоньезе и посыпать сыром.
Сверху положить 2 листа для лазаньи, слой соуса бешамель и посыпать оставшимся сыром.
Лазанью отправить в заранее разогретую до 180 градусов духовку на 20 минут.
Готовой лазанье дать немного остыть и успокоиться, а затем разрезать на порционные кусочки.
Приятного аппетита!
Black Pepper Chicken
Black Pepper
This black pepper chicken is inspired from my love for black pepper, and how much I love it in my Asian stir-fries.
Think black pepper crab, black pepper beef (served on a sizzling hot plate!), and black pepper in the many concoctions that ultimately add depth and awesomeness to the dish. How can you not love black pepper?
Moving on, it was clear there was a dish I just had to try next.
Other Recipes You Might Like
Chinese Black Pepper Chicken
Consequently, I made this chicken for dinner last night. While it was a very spontaneous recipe, it was an instant hit with my family. I had a chicken breast, a bag of onions, and a green bell pepper in the fridge.
It’s as delicious as black pepper beef, with the wonderful flavor and aromatic black pepper and the savory sauce coating each piece of chicken.
Furthermore, it’s super easy to make!
Cook’s Tips
For the best turn out on this recipe, follow these tips:
Best Black Pepper Chicken Recipe
Below is my black pepper chicken recipe, a painless 30-minute recipe that anyone can prepare at home. In fact, it took me 20 minutes from prep to finish and dinner is ready in a jiffy.
In short, you need to make this recipe today!
If you have a sizzling hot plate like the ones at a restaurant, feel free to serve it on the hot plate for extra sizzles and I am sure you will love this recipe even more.
How Many Calories Per Serving?
This recipe is only 302 calories per serving.
What Dishes To Serve with this Recipe?
For a wholesome meal and easy weeknight dinner, I recommend the following recipes.
Spicy Cashew Chicken
Kung Pao Shrimp
Red Curry Shrimp Dumplings
Chinese Fried Rice
5 Secrets to 20 Min Dinners
Get tricks for quick & easy meals!
Black Pepper Chicken
Black pepper chicken is a delicious and easy recipe to make at home, with only a few ingredients: black pepper, chicken, onion and bell pepper.
Курица с лимоном и черным перцем
Лимон и черный перец можно назвать классическим сочетанием. Изначально эту смесь использовали для рыбы, но затем она приобрела статус универсальной, одинаково удачной для рыбы, птицы, мяса, овощей и даже салатов.
И все же второй по популярности использования лимонно-перечной приправы (если не первой) считается курица. Я говорю о США, где Lemon–pepper chicken/Цыпленок с лимоном и черным перцем – частое блюдо как в домах американцев, так и в ресторанах.
Я, как и многие, тоже люблю лимонно-перечную курицу. Готовлю я и целого цыпленка, и кусочки с кожей и костями, и грудку на кости или без, и филе бедрышек. Гриль, духовка или просто сковорода – все они пригодны для этого блюда.
Время маринования зависит от того, какие куски курицы или курица целиком используются, а также личных предпочтений. Это может быть 20 минут (для филе грудок и бедрышек) или 12 часов (для целой курицы).
Рис, салат, зеленая фасоль, брюссельская капуста, цветная капуста, паста орзо – прекрасные гарниры для лимонно-перечной курицы. Замечательно подойдет и листовой салат. Мне также очень понравилось сочетание такой курицы и тарта с помидорами.
Курица с лимоном и черным перцем
Смешать все ингредиенты. Дать промариноваться 20 минут – 2 часа.
За 20-30 минут до готовки вынуть курицу из холодильника, чтобы она приняла комнатную температуру.
Обжарить на гриле на среднем-выше среднего огне 4-5 минут с каждой стороны. Для целиковых куриных грудок время увеличить на 2-4 минуты.
Перенести на блюдо, накрыть фольгой и дать постоять примерно 5 минут.
Разогреть духовку, режим бройл (225-250 С/450-500 F гриль/broil).
В форму или противень для запекания выложить куриное филе.
Противень держать 15 см (6”) от нагревательного элемента. Время готовки примерно 10-12 минут. Один раз перевернуть.
Вынуть из духовки, накрыть фольгой и дать постоять примерно 5 минут.
Black Pepper Chicken
Hot and spicy Black Pepper Chicken! Make this Chinese restaurant classic in less than 30 minutes!
Black Pepper Chicken
If you like your food hot and spicy, you will love this Black Pepper Chicken. This classic Chinese restaurant dish hits all of the right notes with fresh flavours and, as a bonus, you can make it in less than 30 minutes!
Black Pepper Chicken is one of those dishes which is perfect to make on a busy weeknight. And served simply with a bowl of steamed rice, it’s also perfect for slumping on the sofa with your favourite show on Netflix.
Why This Recipe Works
Black Pepper Sauce
The secret to this Black Pepper Sauce is to use black peppercorns which have been freshly ground.
Freshly ground pepper is more potent than pepper which has been ground the day before, and it is definitely stronger than the already-ground pepper which you can buy in the supermarkets.
Try to grind the peppercorns, try to use a coarse setting or even a mortar and pestle.
Tips for Making Black Pepper Chicken
More Chinese Recipes
For more Chinese recipes, you may also like:
Black Pepper Chicken
Hot and spicy Black Pepper Chicken! Make this Chinese restaurant classic in less than 30 minutes!
Ingredients
For the marinade
For the Black Pepper Sauce
For the Black Pepper Chicken
To serve
Instructions
For the marinade
For the Black Pepper Sauce
For the Black Pepper Chicken
Kitchen Notes
FRESHLY GROUND PEPPER
Make sure you grind the pepper just before using. Freshly ground pepper is much more potent than pepper which is purchased already ground, or even ground the day before. For this recipe, make sure you use a very coarse grind, or you can even crush the peppercorns using a mortar and pestle.
MAKE IT WITH BEEF
This recipe works equally well with thinly sliced beef. I like to use rump steak or beef fillet.
MAKE IT VEGETARIAN
I often replace the meat with large chunks of firm tofu. Marinate and cook the tofu as per the recipe. For an extra special version, I love Ottolenghi’s recipe for Black Pepper Tofu.
WHICH VEGETABLES TO USE
This is a great recipe to use up leftover vegetables in your fridge. Other veges I like to use here include:
* carrots, sliced thinly on the diagonal
* green beans, topped and tailed
* asparagus, cut into large lengths
* courgette (zucchini), sliced thickly
* Chinese cabbage, cut into large pieces
* bok choy or pak choi, cut into large pieces
* baby corn, halved lengthwise
CONVERSIONS
To convert from cups to grams, and vice-versa, please see this handy Conversion Chart for Basic Ingredients.
Did you make this recipe?
Please leave a comment below and share your photos by tagging @eatlittlebird on Instagram and using #eatlittlebird
Black Pepper Chicken
This post is sponsored by Kuhn Rikon. All opinions expressed are my own. Thank you so much for supporting the companies that keep this blog going.
Real-deal Chinese restaurant-style black pepper chicken with juicy and tender chicken, crisp veggies, and a rich, savory, smoky sauce. Top it with steamed rice to make a healthy meal that can be done in under 30 minutes.
Black pepper chicken is one of the meals on my dinner rotation menu. Not only because it’s so delicious, but also because it is loaded with healthy lean protein and colorful veggies that makes it perfect as a one-pot meal.
Making restaurant stir fry might look challenging at first glance, but once you’ve followed a solid recipe once, you’ll understand the workflow and the whole process will become way less intimidating. Plus, once you’ve tasted how great a homemade stir fry is, you’ll prefer it over takeout. The homemade version also contains less oil, sugar, and sodium, which is better for your body.
In the past, I’ve posted many stir fry recipes that use a nonstick skillet, such as Honey Garlic Shrimp, Cashew Chicken, and Mongolian Beef. Because, like most families in the US, we have an electric stove at home and it’s not powerful enough to heat up a traditional wok to make a proper stir fry. But I do get a lot of requests for wok stir fry recipes, because wok cooking creates that heavenly smoky taste that you can’t get from a nonstick skillet.
The perfect wok for any stove
Today I want to share some great news – I finally found the perfect wok that works on both electric and gas stoves!
I want to introduce you to the Kuhn Rikon Covered Wok Skillet (US$70). It is a lightweight iron-constructed wok that has a flat bottom. The two biggest reasons I love this wok are:
The wok has a flat surface and it balances itself on your cooking surface. So it’s very easy to handle and you don’t need to cook with a wok ring. I also like the padded rubber handle, which stays cool during cooking.
Must-have wok accessories
Wok cover
The Kuhn Rikon Covered Wok Skillet comes with a glass cover, which is a plus (since many traditional woks don’t come with covers). I always prefer a glass cover over a metal cover because you can see what’s happening while cooking, without uncovering the wok, which lets out the steam. The glass cover has a very well-built stainless steel handle that feels very solid in the hand. The cover is such an important part for wok cooking because it seals in liquid and lets the food cook through with steam. It’s very important for Chinese cooking, since you might need to cover the pan when you make braised chicken or cook thicker cuts such as chicken thighs.
Wok spatula
A spatula that’s designed specifically for wok cooking is very important for making stir fries. I highly recommend the Kuhn Rikon Wok Spatula (US$18), for three reasons.
Plus, the graceful design of the wok spatula is a pleasant to the eye, and the stainless build is durable and easy to handle.
Cooking notes
1. The key for tender juicy chicken
No matter whether you use chicken breasts or thighs, if you follow these procedures you will get super tender chicken just like in a Chinese restaurant:
2. Why you need to remove the chicken once
Transferring the half-cooked chicken to a plate before adding the rest of the ingredients is crucial for two reasons.
3. Get used to the pace of stir frying
I found that Chinese stir frying has a much faster pace than most Western cooking. When I start cooking a dish, it takes me about 5 minutes (or maybe less) to finish. This means you have less than a minute between adding ingredients. So do read through the recipe before cooking, and move quickly once you start.
One last word
When you finish cooking, take a few minutes to rinse your wok with hot water to remove any bits stuck to the pan. Never use detergent after you season the wok, or soak the wok, since doing so will damage the coating. Once you’ve cleaned the wok, dry it a cloth or paper towel, and brush a thin layer of oil onto the inside of it. I usually put it back on the electric stove and use the residual heat to dry it completely.
Take good care of your wok and the patina will form over time. Your wok will become more and more nonstick, and easier to work with. It’s so pleasant to make Chinese stir fries with a wok, so you can create delicious and healthy food that tastes even better than the restaurant version!
More delicious stir fry recipes
If you give this recipe a try, let us know! Leave a comment, rate it (once you’ve tried it), and take a picture and tag it @omnivorescookbook on Instagram! I’d love to see what you come up with.